Korvpojkarna bildades 1976 i Halmstad av 3 Korvmakare – Roy, Stig och Roland med lång erfarenhet i branschen. För de 3 korvmakarna blev det naturliga namnet Korvpojkarna.
Företaget flyttade till Verkstadsgatan 1986 och blev en del i det charkkluster som är Halmstad så känt.
Vi utvecklar löpande vår verksamhet, för att tillmötesgå morgondagens behov. Företagets strategi är i dag densamma som 1976 nämligen att alltid driva hållbara vägar ut på marknaden för att förse dagens och morgondagens konsumenter med härliga charkvaror.

I vår region, som omfattar Halland samt delar av Skåne och Småland, är vårt företag Korvpojkarna ett välkänt och etablerat varumärke. Det många kanske inte vet är att Korvpojkarna AB också äger de anrika varumärkena Risbergs Chark och Roberts Charkuteri som har förvärvats under resans gång.
Korvpojkarna AB ett fullt ut EU-anpassat företag med kontinuerlig tillväxt. Recepten och tillverkningen bygger både på halländska traditioner, som t ex den prisade Lökkorven, och nyskapande produkter för morgondagens smaker.

Vår största tillgång är alla våra medarbetare som med stort engagemang och glädje producerar charkvaror av absoluta högsta kvalitet. För oss är det precis lika viktigt i dag som 1976 att det hållbara är den väg som består för medarbete/kunder/konsumenter/miljön.

Under åren har Korvpojkarna tagit hem titeln ”Svensk Mästare i Charktillverkning” vid ett flertal tillfällen. Chark-SM är en stor tillställning som hålls vartannat år och den största delen av branschens företag finns representerade. Ni kan läsa mer om detta via denna länk: www.charksm.se

Miljöarbetet

Korvpojkarna strävar hela tiden för att jobba miljöeffektivt. Naturligtvis upprätthåller vi de miljökrav som gäller enligt lagar och förordningar men vi måste hjälpas åt att göra ännu mer för en hållbar framtid.
Vi jobbar hela tiden med att t ex optimera våra transporter med så fulla bilar som möjligt och planera våra rutter för minsta möjliga miljöpåverkan. Vi levererar våra produkter i lastbilar som är noga utvalda med tanke på minsta möjliga utsläpp.
Korvpojkarna utvecklas ganska intensivt och vid varje ny investering i företaget har miljöaspekten alltid högsta prioritet. En stor utmaning i nära framtid är att hitta en klimatsmart förpackning som passar våra produkter och vi följer noga utvecklingen i förpackningsindustrin där vi vet att det jobbas för högtryck när det gäller att få fram hållbara alternativ.
Slutligen gläds vi åt att den allmänna medvetenheten om matsvinnet verkligen tagit fart i alla led, hos oss i tillverkningsindustrin, i butiksledet och hos konsumenterna. Nu ska vi bara bli ännu bättre på detta!
Korvpojkarnas anläggning är certifierad enligt standarden IP-Livsmedel.

organisation